top of page

Vuxenbalett

Om vuxenbaletten

Den här klassen riktar sig till dig som  letar efter en aktivitet som bygger upp styrka, balans, rörlighet och kreativitet tillsammans med ett glatt gäng av likasinnade.

Övningarna vid stången ger dig grunderna för balett, stärker och mjukar upp musklerna och lederna i armar, ben och fötter, tränar upp grundstyrka i musklerna i mage och rygg, samt förbättrar hållningen. 

Vid övningarna framför spegeln tränas balansen och rörligheten, och du får möjlighet att känna in samspelet mellan musiken och rörelserna.

Allt detta med levande pianomusik i rummet!

Lärare

Ylva, som håller i klassen, är vår huvudlärare i balett och har en bakgrund som dansare i baletten på Malmö Stadsteater.

Vem är gruppen för?

Den här gruppen är öppen för alla som känner sig vuxna (våra elever i gruppen är allt mellan 20 och 60) och kräver inga förkunskaper. Oavsett om du aldrig tränat balett, om du gick på balettskola som liten, eller har dansat hela livet, så kommer du att ha mycket ut av träningen och tillgodogöra dig alla fördelar med att träna balett.

Kläder

Du behöver inte köpa några speciella kläder för att delta, men det är väldigt bra att ha ett par riktiga balettskor, eftersom de är rätt anpassade för att dels ha full rörlighet i fötterna och dels ha rätt kontakt med underlaget i danssalen, så att det varken är för halt eller för svårt att röra sig. För övrigt rekommenderar vi bara att ha kläder som det går lätt att röra sig i, och som du känner dig bekväm i.

Pris och tid

Priset är 1900:- per termin, vilket omfattar 12 träningstillfällen på onsdagar 19:30.-21:00. Det går också bra att komma på drop-in, till en kostnad av 200:- per tillfälle. Maila gärna in om du tänker komma på drop-in, så att vi vet hur många vi blir.

Anmälan

Välkommen att anmäla dig i vårt formulär. Anmälan är inte bindande, och du får alltid en gratis provlektion för att känna på om det är något för dig.

bottom of page