top of page

Förberedande balett (4-7 år)

Om den förberedande baletten

Den förberedande baletten är som namnet antyder, tänkt att på ett lekfullt sätt lära sig de allra första grunderna för klassisk balett, nämligen:

  • Grundläggande positioner och rörelser.

  • Motorik och kroppskontroll.

  • Grundläggande förståelse för musik och rytm

  • Kreativitet, fantasi och inlevelseförmåga.

Precis som alla andra klasser hålls den förberedande baletten med pianist. En erfaren pianist ger ett unikt samspel mellan barnens rörelser och musiken, och underlättar förståelsen för hur de relaterar till varandra.

Lärare

Vår lärare Melissa är upplärd i undervisnng av de allra minsta av Ylva, enligt en väl beprövad metod som utvecklades av skolans grundare Teddy Rhodin. Melissa hittar en väldigt fin balans mellan ordning och diciplin och lekfull sprallighet och är väldigt populär bland barnen på skolan.

Kläder

Vi rekommenderar för flickor, en ljus dansdräkt, en liten kjol, strumpor och balettskor. Många vill ha strumpbyxor eller trikåer, och det går självklart bra. För pojkar föreslår vi tighta mörka träningbyxor och en vit t-shirt. Vi har skor till försäljning, men det finns också att beställa hem online, eller i Malmös dansbutik Svanskön, på Kalendegatan, som vi varmt rekommenderar. Tala om för dem att ni går hos Rhodins, så kommer de att veta vad ni behöver. Håret ska vara uppsatt. Gärna i knut, om det går, men annars i hästsvans.

Pris och tid

Priset är 1700:- per termin, vilket omfattar 13 träningstillfällen.

Vi har lektioner för 4-5-åringar på onsdagar 17:00 och lördagar 12:00.

För 6-7-åringar har vi lektioner på onsdagar 17:45 och lördagar 12:45.

Lektionerna är 45 minuter.

Anmälan

Välkommen att anmäla dig i vårt formulär. Anmälan är inte bindande, och du får alltid en gratis provlektion för att känna på om det är något för ditt barn.

bottom of page