top of page

Våra danslärare

Ylva Rhodin - balett


Ylva fick sin utbildning på Malmö stadsteaters balettelevskola. Vid arton års ålder hade hon förtjänat statusen som betald elev, och gjorde sin scendebut som snöflinga i Tjajkovskijs klassiska julbalett Nötknäpparen och fick sedan fast anställning i Malmöbaletten.

Under sin tid som dansare betade hon av stora delar av den klassiska repertoaren, såsom Romeo & Julia, Svansjön, Cinderella, Napoli och​ Törnrosa, med många flera och arbetade med koreografer och pedagoger från världens alla hörn. Det ingick även på den tiden i Malmöbalettens uppgifter att medverka i Stadsteaterns övriga produktioner av musikaler och operor.

 

Ylvas sista år på Stadsteatern blev 1994. Sedan dess har Ylva ägnat sig åt att undervisa i balett. 

Ania Kristine.jpg
Anna Sasiadek - balett


Anna utbildades på National ballet school i Gdansk i Polen, varpå hon blev anställd som förstasolist på Baltic Opera i samma stad. Hon flyttade sedan till nationaloperan i Warszawa där hon också hade hade rollen som solist.

 

Efter att ha studerat balettpedagogik på Fryderyk Chopin-institutet arbetade hon sedan där i flera år som pedagog.

Hon är även utbildad idrottspsykolog med inrikting på dans.

Anna undervisar i balett hos oss från och med vårterminen 2024.

Melissa-1.jpg

Melissa Zubanovic - förberedande balettMelissa Zubanovic är mångårig elever hos oss på Rhodins, som de senaste åren blivit upplärda av Ylva i konsten att undervisa de allra minsta baletteleverna enligt den Rhodinska undervisningsmetoden.

 

Balettpianist

Robin Rhodin - Pianist

En riktig balettklass hålls med pianist! Nej, det stämmer inte helt. Idag har till och med flera professionella balettkompanier tvingats prioritera bort användandet av levande musik. De ledande kompanierna håller dock hårt i denna tradition, som faktiskt inte är en förlegad kvarleva. En lektion med pianist blir långt mer effektiv och ger pedagogen möjlighet att fokusera på dansarna, anpassa tempo och slippa vara musikmaskinist.

Robin har spelat på balettklasser i 20 år, medverkat i ett antal teater- och cirkusorkestrar och har privatundervisning i piano. Förutom att spela på alla balettklasser, ackompanjerar Robin även vid instudering av koreografier och klassiska variationer. Robin komponerar all musiken som han spelar på klasserna och ibland även till koreografier som framförs på uppvisning. Robins balettmusik finns att lyssna på på exempelvis Spotify. Mer info finns att hitta på hans hemsida.

Robin är även vår alldeles egna husfotograf, och alla bilder på hemsidan är tagna av Robin om inget annat anges. 

bottom of page