Våra danslärare

Ylva Rhodin - balett


Ylva fick sin utbildning på Malmö stadsteaters balettelevskola. Vid arton års ålder hade hon förtjänat statusen som betald elev, och gjorde sin scendebut som snöflinga i Tjajkovskijs klassiska julbalett Nötknäpparen och fick sedan fast anställning i Malmöbaletten.Under sin tid som dansare betade hon av stora delar av den klassiska repertoaren, såsom Romeo & Julia, Svansjön, Cinderella, Napoli och​ Törnrosa, med många flera och arbetade med koreografer och pedagoger från världens alla hörn. Det ingick även på den tiden i Malmöbalettens uppgifter att medverka i Stadsteaterns övriga produktioner av musikaler och operor.Ylvas sista år på Stadsteatern blev 1994. Sedan dess har Ylva ägnat sig åt att undervisa i balett. 

zoe1_edited.jpg

Zoe Rundkvist - balett

Mer info kommer snart!

IMG_1683.jpg

Elinor Levin - balett

Elinor började dansa balett hos Rhodins som 5 åring och dansade där tills hon var 18 år då hon flyttade till Umeå för att börja på Balettakademien. Därefter flyttade hon till Amsterdam där hon tog sin bachelor i modern dans på Hogeschool voor de kunsten i Amsterdam.

I Umeå var hon med i balettakademiens danskompani som uppträdde i samband med melodifestivalen. 

Under sin tid i Amsterdam var hon med i koreografier av b.la Maria inez Vilasmil och Liat Waysbort samt repertoarstycken av Conny Jansen danst och Merce Cunningham.

Elinor har också tagit workshops i Fly low för David Zambrano, Counter technique för Anouk van Dijk och Gaga för Liat Waysbort, och har även varit med och startat ett improvisationskompani och satt upp föreställningar med improviserad dans och musik. 

Elinor kommer att undervisa i balett för åldrarna 8-10 år.

Jeanette Släger - förberedande balett 


Jeanette började dansa som liten flicka, på Teddy och Dorrit

Rhodins balettskola.

Där gick hon i många år, på såväl klassisk balett som jazzdans. Hon har även studerat Bournonville-teknik på Bartholins i Köpenhamn och Cunningham-teknik för Meg Harper i USA.

 

Hon framträdde även i en del föreställningar under 80-talet och hade under ett antal år lektioner i barndans, jazzbalett, samt damdans på Dorrit och Teddys skola. Jeanette utbildade sig sedan till förskollärare.

 

Hon har också varit lärare i barndans på Skånska småstadens kulturskola i Hjärup och har sedan hösten 2013 hand om 4-7-åringarna hos oss.

 

Nico Joseph - hiphop/street

 

Nico har dansat New School Hiphop i över 10 år och under dessa år hunnit vara med i otaliga dancecrews, varav ett blivit utsett till Malmös bästa. Han har även tagit workshops med några av de allra främsta inom genren, och har setts i musikvideos och på shower och framträdanden, såväl live som på TV. Nico har undervisat hiphop/streetdance i 6 år, bland annat ett år hos oss på Rhodins, i samarbete med sin bror. Från och med vårterminen håller han ensam i undervisningen. 

Se ett klipp med en av Nicos koreografier i vårt Galleri!

 

 

 

Balettpianist

Robin Rhodin - pianist och kompositör

En riktig balettklass hålls med pianist! Nej, det stämmer inte helt. Idag har till och med flera professionella balettkompanier tvingats prioritera bort användandet av levande musik. De ledande kompanierna håller dock hårt i denna tradition, som faktiskt inte är en förlegad kvarleva. En lektion med pianist blir långt mer effektiv och ger pedagogen möjlighet att fokusera på dansarna, anpassa tempo och slippa vara musikmaskinist.

Robin har spelat på balettklasser i nästan 20 år, medverkat i ett antal teater- och cirkusorkestrar och har privatundervisning i piano. Förutom att spela på alla balettklasser, ackompanjerar Robin även vid instudering av koreografier och klassiska variationer. Robin komponerar all musiken som han spelar på klasserna och ibland även till koreografier som framförs på uppvisning. Robins balettmusik finns att lyssna på på exempelvis Spotify. Mer info finns att hitta på hans hemsida.

 

Robin är även vår alldeles egna husfotograf, och alla bilder på hemsidan är tagna av Robin om inget annat anges. 

 

Robin har gett ut barnböckerna Sommarbarn och Vinterbarn. Läs mer om Sommarbarn på facebook.com/sommarbarn2016 och beställ den på Adlibris!