top of page

Våra danslärare

Ylva Rhodin - balett


Ylva fick sin utbildning på Malmö stadsteaters balettelevskola. Vid arton års ålder hade hon förtjänat statusen som betald elev, och gjorde sin scendebut som snöflinga i Tjajkovskijs klassiska julbalett Nötknäpparen och fick sedan fast anställning i Malmöbaletten.Under sin tid som dansare betade hon av stora delar av den klassiska repertoaren, såsom Romeo & Julia, Svansjön, Cinderella, Napoli och​ Törnrosa, med många flera och arbetade med koreografer och pedagoger från världens alla hörn. Det ingick även på den tiden i Malmöbalettens uppgifter att medverka i Stadsteaterns övriga produktioner av musikaler och operor.Ylvas sista år på Stadsteatern blev 1994. Sedan dess har Ylva ägnat sig åt att undervisa i balett. 

Melissa-1.jpg
Melissa Zubanovic - förberedande balett 


Mer info kommer snart!

 

Balettpianist

Robin Rhodin - pianist och kompositör

En riktig balettklass hålls med pianist! Nej, det stämmer inte helt. Idag har till och med flera professionella balettkompanier tvingats prioritera bort användandet av levande musik. De ledande kompanierna håller dock hårt i denna tradition, som faktiskt inte är en förlegad kvarleva. En lektion med pianist blir långt mer effektiv och ger pedagogen möjlighet att fokusera på dansarna, anpassa tempo och slippa vara musikmaskinist.

Robin har spelat på balettklasser i nästan 20 år, medverkat i ett antal teater- och cirkusorkestrar och har privatundervisning i piano. Förutom att spela på alla balettklasser, ackompanjerar Robin även vid instudering av koreografier och klassiska variationer. Robin komponerar all musiken som han spelar på klasserna och ibland även till koreografier som framförs på uppvisning. Robins balettmusik finns att lyssna på på exempelvis Spotify. Mer info finns att hitta på hans hemsida.

 

Robin är även vår alldeles egna husfotograf, och alla bilder på hemsidan är tagna av Robin om inget annat anges. 

 

Robin har gett ut barnböckerna Sommarbarn och Vinterbarn. Läs mer om Sommarbarn på facebook.com/sommarbarn2016 och beställ den på Adlibris!

bottom of page