top of page

Balett  8-12 år

Om balett för 8-12-åringar

När barnen kommit upp i åttaårsåldern är det dags att börja träna balett på riktigt! Nu kommer klassen att se ut ungefär som den gör i vilket professionellt balettkompani som helst, med start vid stången, vilket tar ungefär halva lektionen, för att sen träna danssteg på golvet framför spegeln, samt större steg på diagonalen. Vi lägger speciell vikt vid grunderna och ser till att barnen lär sig positioner och rörelser på ett sätt som är anpassat för individens kropp, för att undvika skador efter flera års träning.

Precis som alla andra klasser hålls den förberedande baletten med pianist. En erfaren pianist ger ett unikt samspel mellan barnens rörelser och musiken, och underlättar förståelsen för hur de relaterar till varandra.

Lärare

Alla våra lärare undervisar just nu den här åldersgruppen, vid olika tider. Ni kan läsa mer om våra lärare här.

Kläder

Vi rekommenderar för flickor, en ljus dansdräkt, en liten kjol, strumpbyxor eller trikåer, samt balettskor. För pojkar föreslår vi tighta mörka träningbyxor och en vit t-shirt. Vi har skor till försäljning, men det finns också att beställa hem online, eller i Malmös dansbutik Svanskön, på Kalendegatan, som vi varmt rekommenderar. Tala om för dem att ni går hos Rhodins, så kommer de att veta vad ni behöver. Håret ska vara uppsatt. Gärna i knut, om det går, men annars i hästsvans.

Pris och tid

Priset är 1800-1850:- per termin, beroende på längden på träningen, och omfattar 13 träningstillfällen. 

Anmälan

Välkommen att anmäla dig i vårt formulär. Anmälan är inte bindande, och du får alltid en gratis provlektion för att känna på om det är något för ditt barn.

bottom of page