top of page

Seniorbalett (65+)

Om seniorbaletten

Den här klassen riktar sig till dig som är över 65 och letar efter en aktivitet som bygger upp styrka, balans, rörlighet och kreativitet tillsammans med ett glatt gäng av likasinnade.

Övningarna vid stången ger dig grunderna för balett, stärker och mjukar upp musklerna och lederna i armar, ben och fötter, tränar upp grundstyrka i musklerna i mage och rygg, samt förbättrar hållningen. 

Vid övningarna framför spegeln tränas balansen och rörligheten, och du får möjlighet att känna in samspelet mellan musiken och rörelserna.

Allt detta med levande pianomusik i rummet!

Lärare

Anna, som håller i klassen, har en bakgrund som solodansare vid nationalbaletten i Warszawa, och har stor erfarenhet av att undervisa i balett för dansare med väldigt olika förutsättningar. Hon har undervisat allt från professionella balettdansare till speciella klasser för rörelsehindrade, rullstolsbundna och blinda. Detta gör att hon på ett kreativt sätt kan hjälpa och stötta alla som vill dansa, oavsett förutsättningar.

Vem är gruppen för?

Den här gruppen är öppen för alla över 65 år och kräver inga förkunskaper. Oavsett om du aldrig tränat balett, om du gick på balettskola som liten, eller har dansat hela livet, så kommer du att ha mycket ut av träningen och tillgodogöra dig alla fördelar med att träna balett. Du kan läsa mer om dessa i länkarna:

Kläder

Du behöver inte köpa några speciella kläder för att delta, men det är väldigt bra att ha ett par riktiga balettskor, eftersom de är rätt anpassade för att dels ha full rörlighet i fötterna och dels ha rätt kontakt med underlaget i danssalen, så att det varken är för halt eller för svårt att röra sig. För övrigt rekommenderar vi bara att ha kläder som det går lätt att röra sig i, och som du känner dig bekväm i.

Pris och tid

Priset är 1200:- per termin, vilket omfattar 10 träningstillfällen. 

Vi tränar tisdagar eller torsdagar 12:30-13:30. 

Det går också bra att komma på drop-in, till en kostnad av 150:- per tillfälle. Maila gärna in om du tänker komma på drop-in, så att vi vet hur många vi blir.

Anmälan

Välkommen att anmäla dig i vårt formulär. Anmälan är inte bindande, och du får alltid en gratis provlektion för att känna på om det är något för dig.

bottom of page